14.Prof.Dr.Rıdvan Ege El Cerrahisi Kursu,İleri Kurs,6-7 Aralık 2019,İzmir

HABER TARİHİ: 24 Eylül 2019
4274 Kişi okudu

Değerli Meslektaşlarımız,

14. Prof. Dr. Rıdvan Ege  El Cerrahisi Kursu 06-07 Aralık 2019 tarihlerinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleştirilecektir.  Alanlarında tecrübeli cerrahlar, üst ekstremite sorunlarının cerrahi tedavi inceliklerini, ameliyata karar verme aşamasından komplikasyonların tedavisine kadar ileri düzeyde tartışacaklardır.

Kursun ilk gününde ekstansör, fleksör tendon yaralanmalarının erken ve geç dönem onarımları, tenoliz ve artroliz, distal radius eklem içi parçalı kırıklarında tedavi, skafoid kırıklarının tedavisi, skafoid kaynamama tedavisi, dirsek kırıklı çıkıklarında tedavi, sert dirsek tedavisi, parmak ucu yaralanmaları için pediküllü flepler, minör ve major replantasyon cerrahisi, üst ekstremite serbest flep cerrahisi, kompleks el yaralanmalarında tedavi, distal radioulnar eklem intabilitesi ve artrozu tedavisi, triangüler fibrokartilaj kompleks sorunlarında tedavi, karpal instabilite tedavisi, karpal artroz tedavisi, karpometakarpal eklem artrozu tedavisi, Kienböck hastalığında tedavi konuları anlatılacaktır.

Kursun ikinci gününde üst ekstremite doğumsal anomalilerine genel yaklaşım ve sınıflama, sindaktili tedavisi, polidaktili tedavisi, başparmak duplikasyonunda tedavi, başparmak hipoplazisinde tedavi, radial çarpık el tedavisi, radial sinir felcinde tendon transferleri, median sinir felcinde tendon transferleri, ulnar sinir felcinde tendon transferleri, üst ekstremitede sinir transferleri, serebral felçte üst ekstremite tedavileri, doğumsal ve travmatik pleksus yaralanmalarında tedavi, iskemik kontraktür ve tedavisi konuları anlatılacaktır. Günün son oturumunda ise vaka sunumları yapılarak tartışmaya açılacaktır.

Aralık ayının başında Ege güneşi altında İzmir’de bir hafta sonu geçirip yoğun bilimsel programın keyfini çıkarmak üzere sizleri kursumuza davet ediyoruz.

BAŞVURU FORMU

KURS PROGRAMI

Saygılarımızla,

Onursal Başkan: Prof. Dr. İsmail Çallı