TEÜECD Mayıs 2018-Mayıs 2019 Faaliyet Raporu

192 Kişi okudu

TÜRK EL VE ÜST EKSTREMİTE CERRAHİSİ DERNEĞİ

MAYIS 2018-MAYIS 2019 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

1)8 Mayıs 2018 tarihinde yapılan olağan genel kurulda seçilen yönetim kurulumuz ilk toplantısında görev dağılımı yapmıştır. Başkanlığa Dr. Levent Yalçın, başkan yardımcılığına Dr. Hayati Durmaz ve Dr. Arif Türkmen, saymanlığa Dr. Melih Bağır, Genel Sekreterliğe Dr. Cengiz Eren Cansü, üyeliklere ise Dr. Nazım Karalezli, Dr. Hasan Onur Arık, Dr. Murat Sinan Engin, Dr. Tahir Sadık Sügün seçilmişlerdir.

Dr. Nazım Karalezli IFSSH delegesi, Dr. Arif Türkmen FESSH delegesi olarak görevlendirilmişlerdir.

2)Dr. Muhittin Şener derneğimiz tarafından yayınlanan Hand &Microsurgery isimli derginin editörü olarak görevlendirilmiştir. Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneğinin bilimsel dergisi olan ve 2012 yılından bu yana İngilizce olarak yayınlanan “Hand & Microsurgery”, 2018 yılından itibaren Ulakbim-TR dizinine kabul edilmiştir.

3)Derneğimizin muhasebe işleri ile ilgili olarak Mali Müşavir Burak Uygunlar ile çalışılmaya başlanmıştır.

4) Derneğimize iletilen ve üyelerimizi ilgilendiren TTB, IFFSH ve FEESH bilgilendirme yazıları web sayfamız ve mail aracılığıyla üyelerimize iletilmiş ve TTB tarafından düzenlenen toplantılara dernek temsilcilerimizin katılımı sağlanmıştır

5)ECYEK yönetmeliği değerlendirilmiş ve ECYEK üyeleri belirlenmiştir. Yeni dönemde Dr. Akif Muhtar Öztürk, Dr. Ahmet Savran, Dr. Ali Emre Aksu, Dr. Ayşe Şencan, Dr. Egemen Ayhan, Dr. Mehmet Armangil ve Dr. Metin Akıncı ECYEK üyeleri olarak görevlendirilmişlerdir.

6) 2019 yılı ASSH Travelling Fellowship programı için yönetim kurulumuz Dr. Mert Karaduman’ı seçmiş ve görevlendirilmiştir.

7) 15 Mart 2019 FESSH Board Sınavı yazılı bölümü Dr. Gürsel Leblebicioğlu başkanlığında yurtdışından 6 adayın katılımı ile dernek ofisinde yapılmış ve mali destek sağlanmıştır.

8) Prof. Dr. Rıdvan Ege Temel El Cerrahisi Kurslarının on ikincisi 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde SBÜ Baltalimanı Kemik Hastalıkları SUAM’da Dr. Kahraman Öztürk başkanlığında ile gerçekleştirilmiştir. 26-27 Nisan 2019 tarihlerinde Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği ve Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği tarafından  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında   ‘’El ve Üst Ekstremite’de Cerrahi Açılımlar ‘Topografik Anatomi Çalışması’’ düzenlenmiştir.

9)2018 yılı dernekler beyannamesi düzenlenerek dernekler masasına bildirilmiştir.

10)Ankara ve İstanbul el cerrahisi gruplarının toplantı duyurularına derneğimiz desteği verilmiştir.

11)Dernek web sayfası Dr. Levent Yalçın yönetiminde yeniden düzenlenmiş ve güncellenmiştir.

12) Prof. Dr. Ahmet Karaoğuz, Prof. Dr. İsmail Hakkı Çallı ve Prof. Dr. Oğuz Polatkan yönetim kurulumuz tarafından IFSSH Pioneer adayları olarak önerilmişler ve 17-21 Haziran 2019 tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek  Dünya El Cerrahisi (IFSSH) Kongresinde "Pioneer of Hand Surgery" ödülünü almaya hak kazanmışlardır.

13-2019 yılı FESSH ve IFSSH aidatları ödenmiştir.

14-Dernek logosunun tasarımsal olarak oluşturulması için çalışmalar devam etmektedir.

15-2018-2020 TEÜECD Stratejik Planı Dr. Hüseyin Botanlıoğlu tarafından hazırlanmış ve web sayfasında yayınlanmıştır.

16-9 Mart 2019 tarihinde  Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7.Palandöken Ortopedi Günleri bilimsel programı hazırlanmıştır.

17-17.Ulusal El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Kongresi’nin 10-13 Mayıs 2020 tarihlerinde Eskişehir’de yapılması planlanmaktadır.